SHADOWGUN: DeadZone

SHADOWGUN: DeadZone 2.1.1

Gratis en bovengemiddeld goede First Person Shooter

Er zijn honderden First Person Shooter (FPS) spellen voor de Mac op de markt te krijgen; SHADOWGUN: DeadZone is een van de betere versies. Bovendien is het gratis. De spelversie uit de App store biedt weliswaar veel meer features, de gratis versie doet daar niet voor onder.

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Prima gratis FPS-spel
  • Degelijk geluid en graphics
  • Mondiaal leaderboard
  • Death Match en Zone-control modi

TEGEN

  • Premium nodig voor uitgebreide features
  • Saaie Death Match scenario's

Uitmuntend
8

Er zijn honderden First Person Shooter (FPS) spellen voor de Mac op de markt te krijgen; SHADOWGUN: DeadZone is een van de betere versies. Bovendien is het gratis. De spelversie uit de App store biedt weliswaar veel meer features, de gratis versie doet daar niet voor onder.

Al beschikbaar voor iPad

SHADOWGUN: DeadZoneis al een poosje beschikbaar voor de iPad; verstokte fans van dit spel zullen dus zeker blij zijn met de Macversie. Het principe van SHADOWGUN: DeadZone is simpel. Je speelt tegen andere spelers in een strijd om leven en dood. Spelen tegen je vrienden kan ook, maar dat hebben we niet getest. Die mogelijkheid verhoogt wel de 'cool' factor van het spel.

Start je het spel op dan verschijnt er een waarschuwing op het scherm dat het niet geschikt is voor spelers onder de 17. Best raar omdat er niets bijzonders gebeurt wat 17-jarigen nog niet hebben gezien. En de sterfscènes zijn niet bepaald bloederig met ingewanden die door het hele scherm sproeien.

Deathmatch en Zone control modes

De tutorial aan het begin van SHADOWGUN: DeadZone legt kort uit hoe de basis controlefuncties werken: WASD om je karakter te besturen, de muisknop om te schieten en de R om het geweer opnieuw te laden. Ga je voor een potje online, dan word je binnen 5 tot 10 seconden een wereld ingezogen.

In de Death Match modus is het een kwestie van doden of gedood worden. Hoe hoog je op de leaderboard staat hangt af van hoeveel vijanden je in 5 minuten omlegt. Ben je geen FPS-natuurtalent, dan word je vrijwel meteen aan gort geschoten. Maar, heb je eenmaal door hoe te verstoppen achter obstakels en dingen en hoe je je online tegenstanders opblaast, dan raak je snel verslaafd aan het spel. Je hebt niet heel veel wapens om jezelf te verdedigen.

Een granaat heb je in je uitrusting. Wil je meer wapens dan moet je upgraden naar de Premium betaalversie. Wat best irritant is. Goud koop je bij het Casino. Het geld dat je 'verdient' met de gokautomaat gebruik je om nieuwe wapenuitrusting te kopen. In de Zone control modus verdedig je met je team je zone tegen de indringers. Het is lang niet zo spannend als Death Match.

Degelijke graphics, geluid en soundtrack

De geluidseffecten en graphics in SHADOWGUN: DeadZonebest goed voor een gratis spel. De motoriek van de spelers is realistisch, ook al begint het Death Match scenario na een poosje te vervelen. Het zou mooi zijn als het spel met wat meer gevechtsscenario's wordt uitgebreid.

Prima intro voor FPS-groentje

Over het algemeen is SHADOWGUN: DeadZone een degelijke FPS voor op de Mac. SHADOWGUN: DeadZone een prima spel als je Halo kent of op zoek bent naar een simpele FPS.

Meeste downloads Actiespellen voor mac

Meer
SHADOWGUN: DeadZone

Download

SHADOWGUN: DeadZone 2.1.1

Beoordelingen about SHADOWGUN: DeadZone